HomeOntmoeten & meedoenHet KNKR Café
Zoeken

Het KNKR Café

Iedere 1e maandag van de maand is er het KNKR CAFÉ in Het Huis van de Buurt HEUL GEZELLIG

Bijna iedereen krijgt er mee te maken: jijzelf, je partner, een goede vriend(in), je kind, je vader of moeder, je buurman, je collega…KANKER. Het is altijd schrikken als je dit hoort. Allerlei vragen schieten door je hoofd: Wat nu? Wat kan er, wat gaat er gebeuren? Vaak gaat alles in een sneltreinvaarttempo: de behandelingen, de chemo, een operatie, bestraling, kaal worden, eetlust verliezen, afvallen of juist veel aankomen. Aan de ene kant staat de wereld stil, aan de andere kant gaat het in duizelingwekkend tempo door. Tijdens deze vreemde reis ontmoet je soms een lotgenoot, een medereiziger, met wie je in gesprek raakt. De herkenning, het “Oh, had jij dat ook? Oh, ging dat bij jou zo?” doet vaak heel goed. Het is niet alleen meeleven, een medereiziger kan zich ook echt inleven. Zonder al te veel woorden is er begrip, een klik, een verbondenheid.

Hoe fijn is het om op een plek, in de buurt waar je woont, mensen te ontmoeten die begrijpen wat jij doormaakt. Mensen die herkennen wat kanker is en wat het van jou, of de mensen in je directe omgeving, vraagt en met wie je ervaringen kunt delen. Ans Roest en Stans Kort willen graag zo’n plek creëren voor mensen uit Wijk bij Duurstede ín Wijk bij Duurstede. Allebei hebben ze te maken gehad met kanker en ze willen graag iets met hun ervaringen doen. Zo kwamen ze op het idee voor het KNKR Café, een plek waar het gaat om elkaar ontmoeten, een luisterend oor en een ontspannen gesprek.

Ans en Stans legden hun idee voor aan Stichting Binding en zij waren meteen enthousiast. In het Huis van de Buurt Heul Gezellig, gelegen in de Heul in Wijk bij Duurstede bieden zij ruimte voor dit initiatief.

De eerste bijeenkomst is helaas vanwege de lockdown uitgesteld naar 7 februari aanstaande in het Huis van de Buurt Heul Gezellig, Birkastraat 25 te Wijk bij Duurstede. Het KNKR Café is geopend van 14.00-16.00 uur voor(ex-)kankerpatiënten, naasten, kinderen en nabestaanden. Je bent van harte welkom! Voor koffie/thee en iets lekker wordt gezorgd. Er zijn geen kosten aan het bezoeken van het café verbonden. We hopen je te gaan ontmoeten!

Mail voor meer informatie naar gastvrouwen Stans & Ans: knkrcafe@gmail.com