HomeOntmoeten & meedoenDagbesteding

Dagbesteding

Er zijn in Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek veel cursussen en activiteiten waar u aan mee kunt doen.

Vrij toegankelijke activiteiten

U kunt zich bijvoorbeeld aanmelden voor:

• Bridgen
  • Soos
  • Gymnastiek
  • Yoga
  • Computerlessen

Informatie hierover vindt u op deze website onder cursussen en activiteiten.

Dagbesteding vanuit de WMO en WLZ

Heeft u bij uw activiteiten begeleiding nodig? Bij Stichting Binding vraagt u om een indicatie voor dagbesteding met professionele begeleiding.

Eigen bijdrage

Voor dagbesteding vanuit de Wmo of Wlz betaalt u een eigen bijdrage.

In gesprek

Heeft u een aanmelding voor dagbesteding gedaan? Stichting Binding belt u voor het maken van een afspraak.Tijdens de afspraak praat u over de hulp die u nodig heeft. Daarna krijgt u per post een gespreksverslag. Met een ondertekend gespreksverslag vraagt u de passende hulp officieel aan.

Zorg in natura of persoonsgebonden budget

• Stichting Binding regelt de hulp voor u in Zorg In Natura (ZIN). Wij werken hiervoor samen met een aantal verschillende zorgaanbieders.
  • U kunt ook een persoonsgebonden budget (PGB) aanvragen. Hiermee kunt u zelf hulp inkopen. U bent dan werkgever en maakt de afspraken zelf. Hierbij moet u zelf goed de eigen administratie bijhouden.