HomeMobiliteit & vervoerRijbewijskeuringen
Zoeken

Rijbewijskeuringen

Stichting Binding organiseert voordelige rijbewijs keuringen voor 75-plussers.

Voor automobilisten van 75 jaar en ouder is voor verlenging van het rijbewijs minimaal iedere vijf jaar een medische keuring verplicht. De kosten zijn doorgaans aanzienlijk. Bovendien is het vaak lastig om een dokter te vinden die de keuring wil doen.

De keuringen worden uitgevoerd door een BIG-geregistreerde keuringsarts, conform de richtlijnen van het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheid).

Het is belangrijk te kijken op de site van rijksoverheid voor de meest actuele informatie!

Belangrijke extra informatie

 1. U moet medisch gekeurd zijn voordat u een rijbewijs kunt krijgen. Een arts beoordeelt of u lichamelijk en geestelijk in staat bent om in een motorvoertuig te rijden.
 2. Vraag bij de balie van het Huis van de Gemeente een gezondsheidsverklaring aan. Maak hier een afspraak voor u bezoek aan de balie. Of vul uw gezondheidsverklaring online in op Mijn CBR.
 3. De Gezondheidsverklaring vult u zelf in. Want het gaat om uw persoonlijke gegevens en die zijn vertrouwelijk. Beantwoord de vragen van de Gezondheidsverklaring en betaal via iDeal.
 4. Na het indienen van uw Gezondheidsverklaring, krijgt u bericht van ons via Mijn CBR. Dit kan maximaal 5 werkdagen duren. U ontvangt dan het keuringsverslag voor de arts en eventuele andere formulieren die u moet laten invullen.
 5. Maak een afspraak voor een rijbewijskeuring bij een arts. Bijvoorbeeld de arts die één keer in de maand bij Stichting Binding aanwezig is. Neem uw bericht met alle bijlagen en uw identiteitsbewijs mee naar de arts.
 6. De arts onderzoekt uw algemene lichamelijke en geestelijke gezondheid en vult het keuringsverslag en eventuele andere formulieren in.
 7. Bent u onder behandeling van een specialist voor een gezondheidsprobleem? En weet u al dat het CBR een rapport van een specialist nodig heeft? Dan kunt u vaak langs uw eigen behandelend specialist voor een rapport en dit ook direct meesturen met het keuringsverslag.
 8. Stuur alle gevraagde informatie naar: CBR, t.a.v. medische administratie Gezondheidsverklaring, Postbus 1062, 2280 CB RIJSWIJK.
 9. Het CBR beoordeelt alle informatie. Via Mijn CBR ontvangt u binnen bericht over uw Gezondheidsverklaring. VANWEGE WACHTTIJDEN KAN DIT SOMS ERG LANG DUREN! Daarom is het handig om minimaal een half jaar van tevoren uw gezondheidsverklaring aan te vragen.
 10. Als u bent goedgekeurd maakt u hier een afspraak voor het verlenen van uw rijbewijs.
 11. Meer informatie over het aanvragen van uw rijbewijs vindt u op de website van de gemeente.
 12. Als u 75+ bent mag u nog 12 maanden binnen Nederland rijden met een verlopen rijbewijs.

Wat u moet meenemen naar de keuring?

 • Een geldig legitimatiebewijs: een rijbewijs, identiteitsbewijs (ID-kaart), paspoort of vreemdelingdocument.
 • Klein flesje urine.
 • Bril voor veraf (de bril die u in auto draagt).
 • Lijstje medicijnen gebruik.
 • € 30,00 achteraf overmaken naar de arts. U krijgt de juiste gegevens van de arts tijdens de afspraak.
 • Het ingevulde “Eigen Verklaring Formulier”.

Uitvoering

de heer R. Jans, arts.
Een afspraak maken kan tijdens de openingstijden van Stichting Binding aan het loket of telefonisch.

Tel. nummer: 0343-473070