AMBULANT

AANWEZIG OP STRAAT

Het Jongerenwerk van Stichting Binding is elke week meerdere dagdelen aanwezig op straat en houdt op deze manier contact met jongeren die op straat zijn. Een praatje, horen waar jongeren mee bezig zijn, plannen helpen ontwikkelen en coaching van jongeren zijn onderdelen van dit werk.

Hanggroepen kunnen behoorlijk wat overlast veroorzaken in de ogen van sommige buurtbewoners. De jongerenwerker gaat in gesprek met de jongeren en de buurtbewoners om te kijken of beide partijen samen kunnen leven op straat.
Door de jongeren bij te staan in hun eigen omgeving is de ambulant jongerenwerker in staat om in vertrouwen gesprekken te voeren met jongeren. Door hen te motiveren zorg te dragen voor zichzelf en de omgeving om hen heen, kan hij waar nodig de juiste hulp bieden aan de jongere en verwijst hen eventueel door naar de juiste instanties.