HomeHulp & OndersteuningWonenBeschermd wonen
Zoeken

Beschermd wonen

Bij beschermd wonen woont u in een instelling waarbij toezicht en begeleiding is. Het doel hiervan kan bijvoorbeeld zijn om u te leren verantwoordelijk om te gaan met geld en uw woonsituatie. Ook kan er op deze manier op u worden gelet om er zeker van te zijn dat u goed voor uzelf zorgt.

Hoe werkt het?

Als u veel problemen hebt waardoor u niet zelfstandig kunt wonen en er 24 uur per dag een hulpverlener beschikbaar moet zijn, kunt u zich aanmelden voor beschermd wonen bij Stichting Binding.

Iedere gemeente is zelf verantwoordelijk voor beschermd wonen. De gemeente kan wel de taken uitbesteden aan een andere gemeente bij u in de buurt. De inkoop van woonplekken voor beschermd wonen wordt gedaan door de centrumgemeente Utrecht. Na Stichting Binding bepaalt de centrumgemeente Utrecht of u in aanmerking komt voor beschermd wonen en geeft u dan ook het besluit hierover.

Wat moet ik doen?

  • U neemt contact op met Stichting Binding
  • U maakt melding van uw probleem en geeft aan waar u hulp bij nodig hebt.
  • U voert een gesprek met Stichting Binding over uw situatie.

Stichting Binding is bereikbaar op telefoonnummer 0343-473070. De openingstijden zijn maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 15.00 uur. Op vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur. E-mailen kan ook: info@stichting-binding.nl