HomeHulp & OndersteuningMantelzorgondersteuningMantelzorgdag en waardering

Mantelzorgdag en waardering

Voor de mantelzorgers

Mantelzorgdag

Helaas konden wij vanwege de coronabeperkingen geen activiteiten organiseren op de dag van de Mantelzorg op 10 november 2020. We hopen in 2021 weer een ontspannende middag voor alle mantelzorgers uit Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek te kunnen organiseren.

Mantelzorgwaardering

Het is mooi als u als mantelzorger intensief zorgt voor iemand in uw omgeving, bijvoorbeeld een familielid, vriend of buur voor wie uw (onbetaalde) hulp onmisbaar is. Wij, de Gemeente Wijk bij Duurstede en het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Binding, willen u graag waarderen voor wat u doet.

Voor de mantelzorg waardering kijkt de gemeente naar mantelzorgers die onbetaald zorgen voor een familielid, vriend of buur die langdurig ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is en in Wijk bij Duurstede, Cothen of Langbroek woont. En dat voor gemiddeld 8 uur per week en ten minste 3 maanden lang.

Voor de mantelzorg waardering moeten de mantelzorgers zich elk jaar opnieuw aanmelden voor 1 November. Zo houden wij onze administratie op orde.
Onze mantelzorgwaardering is een spaartegoed op de KlantenSpaarPas. Met dit spaartegoed kunt u bij de aangesloten winkeliers in de gemeente Wijk bij Duurstede allerlei producten kopen. Kijk voor meer informatie over deelnemende winkels op www.klantenspaarpas.nl.

Op 10 November zetten we de punten op de KlantenSpaarPas van de mantelzorgers. De automatische opwaardering van uw punten wordt pas zichtbaar als u een aankoop doet met uw pas. Nieuwe mantelzorgers krijgen een nieuwe KlantenSpaarPas per post opgestuurd.

Kent u een mantelzorger, of bent u zelf een mantelzorger en wilt u de mantelzorgwaardering aanvragen? Dan kunt u een formulier aanvragen bij Stichting Binding. Als u mailt naar mantelzorg@stichting-binding.nl of belt naar Stichting Binding: 0343-473070 dan sturen wij u een formulier op.

Ook als u geen problemen ervaart, is het goed om u te melden als mantelzorger. Wij kunnen u dan eenvoudig informeren als er relevante informatie voor u beschikbaar is of als wij bijeenkomsten organiseren die mogelijk interessant voor u zijn.

Speciale aandacht voor jonge mantelzorgers

Er is speciale aandacht voor jonge mantelzorgers. Dit zijn kinderen en jongeren tot en met 24 jaar die opgroeien met een ouder, broer, zus, opa of oma die langdurig ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is.
Zij zijn vaak nog minder zichtbaar dan volwassen mantelzorgers.

Natuurlijk willen we ook deze jonge mantelzorgers graag erkennen, ondersteunen en waarderen. Dus meld hen ook aan of neem contact met ons op.