DIT DOET STICHTING BINDING

Stichting Binding is het centrum voor Zorg en Welzijn in de gemeente Wijk bij Duurstede. Vrijwilligers en professionals werken samen aan de missie: Inwoners van de gemeente Wijk bij Duurstede stimuleren en in staat stellen om maximaal mee te doen!

• Buurtbemiddeling

Geluidsoverlast, rommel op straat of bijvoorbeeld hinderlijk parkeren kan irritaties geven tussen buurtbewoners. Buurtbemiddeling kan helpen!

• Wijk helpt!

Wijk Helpt is een netwerk opgericht om inwoners van onze gemeente te helpen bij zogenaamde individuele hulpvragen.

• Stand-by-Duurstede

Een vrijwilliger van Stand-by kan uw taken overnemen, de zogenaamde vervangende mantelzorg. We passen op zodat de mantelzorgers even weg kan.

• Sociaal Raadslieden

Soms lijkt het wel of er steeds meer regels en formulieren bij komen. Ziet u misschien door de bomen het bos niet meer? Is het invullen van een formulier of het begrijpen van een regeling soms lastig? Dan kunnen de sociaal raadslieden van Stichting Binding u weer op weg helpen.

• Wijk voor elkaar

Het project Wijk voor Elkaar helpt mensen om weer mee te doen in de maatschappij. Dit door mensen een vrijwillige werkplek en actieve begeleiding door vrijwillige coaches te geven.

• Taalhuis

Bij het TaalHuis wordt u geholpen door vrijwilligers. Iedereen is welkom. Ook als Nederlands uw moedertaal is.

• Maatschappelijke stage

Kennis maken met de maatschappij en het doen van vrijwilligerswerk, dat zijn de twee hoofddoelen van het project Maatschappelijke stage.