21-04-2014 Wmo loket geopend
Lees meer
21-04-2014 Yoga
Lees meer
22-04-2014 Inloopspreekuur Mantelzorgers
Lees meer
22-04-2014 Biljarten Langbroek
Lees meer
22-04-2014 MOP in de wijk
Lees meer
22-04-2014 Koersbal
Lees meer
23-04-2014 Wmo loket geopend
Lees meer
23-04-2014 Gymnastiek Langbroek
Lees meer

facebook

Artikelen

Ambulant

Het Jongerenwerk van Stichting Binding is elke week meerdere dagdelen aanwezig op straat en houdt op deze manier contact met jongeren die op straat zijn. Een praatje, horen waar jongeren mee bezig zijn, plannen helpen ontwikkelen zijn onderdelen van dit werk.

Hanggroepen kunnen behoorlijk wat overlast veroorzaken in de ogen van sommige buurtbewoners. De jongerenwerker gaat in gesprek met de jongeren en de buurtbewoners om te kijken of beide partijen samen kunnen leven op straat. Door de jongeren bij te staan in hun eigen omgeving is de ambulant jongerenwerker in staat om in vertrouwen gesprekken te voeren met jongeren. Door hen te motiveren zorg te dragen voor zichzelf en de omgeving om hen heen, kan hij waar nodig de juiste hulp bieden aan de jongere en verwijst hen eventueel door naar de juiste instanties.

MOP

Het Jongerenwerk van Stichting Binding is zichtbaar aanwezig in de wijk met de Mobiele OntmoetingsPlek (MOP). Deze omgebouwde SRV-wagen heeft alles in en bij zich om je goed te vermaken en te activeren. Kom langs voor wat beweging of een praatje. Heb je een vraag of wil je meer info over iets waar je mee zit? Kom langs bij de MOP!

De MOP staat op verschillende plekken in de gemeente Wijk bij Duurstede.

mop

 

Jongerenwerk

Bij het Jongerenwerk van Stichting Binding doen jongeren mee! Dit houdt in dat jongeren actief worden begeleid tot mee doen en uiteindelijk tot een zelfstandige deelnemer aan de samenleving. Ontwikkeling van talenten en sociale competenties zijn, naast het leggen van relaties en het bieden van een plek waar dit gebeurt, de belangrijkste aspecten.

Speciaal: heb jij een goed idee? Doe mee met het doe-geldproject! Hier vind je meer informatie over! (PDF)

Het jongerenwerk bestaat uit ACTIVITEITEN, MOP en AMBULANT.

GerdaenoBen jij ook een jongere met een idee en wil je die kunnen uitvoeren?
Kom eens langs en kijk wat je mogelijkheden zijn! Of ben je iemand die graag mee wilt doen aan de plannen van andere jongeren?
Geef je dan op als vrijwilliger! Kom langs bij de MOP, spreek ons aan op straat of mail ons.

 

Jongerenwerkers Gerda & Eno

Meer weten? Stel je vraag aan een van de jongerenwerkers!
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 0343 473075